Žlutý čaj

Žlutý čaj se získává pomalým sušením v silných vrstvách, a lístky jsou navíc zakryty lněnou látkou. Tím vznikne typická barva a chuť, která je charakterizována jako nasládlá, nebo dokonce až medová. Přesný postup při výrobě toho originálního je stále přísně utajován.
Žlutý čaj patří mezi polofermetované. Zachovává si tak prospěšné látky a získává svou charakteristickou barvu, vůni a chuť. Ochutnejte i vy kvalitní a vzácný http://www.teaway.cz/c/caj-dle-druhu/zlute-caje žlutý čaj , který byl připravován pro samotného čínského císaře.

Vznik názvu žlutého čaje

Některé byly nazývány podle toho, že barva sušených lístků, i výsledného nápoje, byla opravdu žlutá. Jiné tak byly nazývány proto, že byly určeny pro čínského císaře, jehož barvou byla barva žlutá. Tyto sušené lístky byly také odevzdávány jako daně císaři.